Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Menu

Over ons

Ik ben Jan Bunt, in 2010 oprichter van Bunt Tuinen. Ik ben getrouwd met Eline en ben in het gelukkige bezit van drie kinderen: Anne-Louise, Laurens en Rose-Mary. Het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van tuinen kan ik niet zonder mijn fijne collega’s: Teunis Klok (assistent-hovenier), Sem Lekkerkerker (leerling-hovenier) en onze parttime medewerker en student aan de WUR, Bart Kemp, Daarnaast zijn de ZZP’ers Hendrik en Jan-Pieter ook bekende gezichten.

Ik koos ervoor om hovenier te worden. Ik herinner me dat ik als klein joch een zaadje in een potje stopte en dat er een Afrikaantje uit de aarde kwam. Ieder voorjaar weer ben ik verwonderd hoe mooi alles in de natuur groeit en bloeit.

Op mijn veertiende had ik op zaterdag al een baantje bij een klein hoveniersbedrijf. Doordeweeks deed ik de Tuin-, Park- en Landschap-opleiding van Helicon in Nijmegen. Hiervan heb ik in 2007 het diploma gehaald. De theoretische kant op school, de praktijk buiten. Zo werkt het; hovenier zijn is een vak dat je buiten pas echt leert.

Samen met klanten gepassioneerd werken aan een tuin waar ze jaren plezier aan hebben – dat is toch wel mijn drijfveer. Klanten zijn er in vele soorten. De één is bijvoorbeeld wat praktischer, heeft al enig voorwerk gedaan en weet precies wat hij wil, een ander heeft veel behoefte aan advies wat betreft inrichting. Weer een ander heeft minder verstand van tuinen en groen, en schakelt ons in van a tot z. Ontzorgen heet dat tegenwoordig. Het is een cliché, ik weet het, maar het is ons sterkste punt.

Middelgrote tuinen zijn onze specialiteit maar ik kan me ook helemaal uitleven op kleine tuintjes. Daar is vaak veel meer mogelijk dan de klant denkt. Kleine tuintjes hoef je echt niet helemaal te bestraten, ook hier is altijd verrassend veel ruimte voor groen. Wanneer ik helemaal in mijn element ben? In een tuin waarin strak én landelijk wordt gecombineerd, met gebruik van duurzame materialen zoals gebakken stenen of keramische tegels, en waarin natuurlijke beplanting aanwezig is. Tuinen dus waarin de verhouding tussen grijs en groen prachtig in harmonie is.

Vraag offerte aan

Klanten geven aan tevreden te zijn met onze
professionaliteit en deskundigheid.